پروژه کارآفرینی بهره برداری از معدن سولفات سدیم

دسته بندي : کارآفرینی » صنعتی
پروژه کارآفريني بهره برداري از معدن سولفات سديم در 30 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

سولفات سديم So4Na2 با توجه به دگرساني سنگ ها و فرآيند شيميايي تشکيل شده و معمولاً در فصل بهار و در اثر بارندگي هاي مداوم، سولفات سديم آبدار ته نشين شده و آنگاه با تبخير آب موجود در خاک، سولفات سديم به صورت دانه هاي سفيد رنگ در عمق 10 الي 20 سانتي متري زمين و خاک ذخيره مي شود و جهت استخراج آن معمولاً به آرامي توسط بيل و به صورت دستي، خاک سطح ماده معدني جمع آوري و يا دپو مي شود. به طوري که خاک با ماده معدني مخلوط نشده و جدا سازي صورت گيرد. سپس توسط تراکتور دستي و تراکتور بيل دار مواد معدني استخراج شده يعني جمع آوري و دپو مي شود. سولفات سديم دپو شده توسط کاميون و يا تريلي تراکتور به محل فرآوري مواد و يا کارخانه حمل ي شود.

معمولاً سولفات سديم جدا شده در محل از طريق حوضچه هاي مخصوص به عيار بالاتر تبديل شده و سپس جهت تقليظ نهايي به کارخانه حمل مي شود. بزرگترين کارخانه فرآوري سولفات سديم در استان اصفهان، شهرستان گرمسار واقع شده است. مصرف عمده سولفات سديم در توليد پودر رختشويي و ساير صنايع مي باشد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

بهره برداري از معدن سولفات سديم



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که بهره برداري از معدن سولفات سديم مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و معدني اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .





1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 11 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

سديم ، يک عنصر شيمايي جدول تناوبي است که نماد آن Na و عدد اتمي آن 11 مي‌باشد. سديم ، يک فلز واکنش دهنده نرم و مومي‌شکل است که به گروه فلزات قليايي که از نظر ترکيبات طبيعي فراوان هستند (خصوصا و هاليدها) تعلق دارد. اين عنصر بسيار واکنش دهنده است و با شعله زرد رنگي مي‌سوزد. در هوا ، اکسيد مي‌شود و به‌شدت با آب واکنش مي‌دهد. از اين رو بايد هميشه در زير نفت يا روغن نگهداري شود.

مدت زمان زيادي است که سديم (soda) بصورت ترکيبي شناخته شده است. اين عنصر در سال 1807 توسط "Sir Humphry Davy" از طريق عمل الکتروليز هيدروکسيد سديم جدا شد. در اروپاي قرون وسطي ، ترکيبي از سديم با نام لاتين Sodanum براي تسکين سردرد استفاده مي‌شد. نماد جديد سديم Na از لاتين جديد Natrium که در زبان يوناني که نوعي نمک طبيعي است مي آيد گرفته شده است.

سديم در ستارگان فراوان است و اين فراواني در خطوط طيفي D در نور ستارگان مشهودتر مي‌باشد. سديم حدودا 2.6% از پوسته زمين را به خود اختصاص داده است که چهارمين عنصر از نظر فراواني در پوسته زمين و فروانترين فلز قليايي مي‌باشد. اين عنصر هم‌اکنون به‌صورت اقتصادي از عمل الکتروليز کلريد سديم توليد مي‌شود. اين روش ارزان‌تر از روش الکتروليز هيدرواکسيم هيدروژن است. قيمت هر پوند سديم فلزي حدودا 15 تا 20 سنت (در سال 1997) مي‌باشد. ولي هر پوند سديم ACS آزمايشگاهي ، حدودا 35 دلار قيمت دارد که از نظر حجمي ارزان‌ترين فلز است.

سديم مانند ديگر فلزات قليايي ، نرم ، سبک وزن ، سفيد مايل به نقره‌اي و واکنش دهنده است و از اين جهت هرگز به‌صورت آزاد در طبيعت يافت نمي‌شود. سديم در آب غوطه‌ور شده ، آن را تجزيه کرده ، هيدروژن آزاد مي‌کند و هيدرواکسيد مي‌سازد. سديم در آب فورا آتش مي‌گيرد، ولي در هواي معمولي در دماي زير 388 کلوين آتش نمي‌گيرد.

کاربردها

سديم در حالت فلزي ، عنصر لازم براي ساختن استرها و ترکيبات آلي مي‌باشد.
اين عنصر قليايي بوجود آورنده کلريد سديم NaCl است که براي زندگي حياتي است نيز مي‌باشد.
استفاده در برخي از آلياژها براي بهبودي ساختارشان
استفاده در ساخت صابون و ترکيبش با اسيدهاي چرب
NaK ، آلياژسديم و پتاسيم ، يک ماده مهم منتقل کننده حرارت است.


ترکيبات

نمک طعام يا کلريد سديم ، معمول‌ترين ترکيب سديم است. اما سديم در کاني‌هاي بسيار ديگري از قبيل آمفيبول ، کريوليت ، هاليت ، soda niter ، زئوليت و ... بوجود مي‌آيد. ترکيبات سديم براي صنايع شميايي شيشه‌سازي فلزي ساخت کاغذ صنعت نفت ، ساخت صابون و نساجي کاربرد دارد. صابون معمولا يک نمک سديم از اسيدهاي چرب است.

ترکيبات سديم که براي صنايع گوناگون بسيار مهمند، عبارتند از: (NaCl , soda ash (Na2CO3) , baking soda NaHCO3) , caustic soda (NaOH) , Chile saltpeter (NaNO3), di- and tri-sodium phosphates , sodium thiosulfate (hypo , Na2S2O3 * 5H2O) , and borax (Na2B4O7 * 10H2O).

ايزوتوپها

براي اين عنصر 13 ايزوتوپ شناسايي شده است که تنها ايزوتوپ پايدار آن Na-23 مي‌باشد. سديم همچنين دو ايزوتوپ راديو اکتيو نيز دارد که عبارتند از: Na22 با نيم عمر 2.605 سال و Na24 با نيمه عمر 15 ساعت.



سولفات

ساختار و پيوند يون سولفات

مدل فضاپرکن يون سولفات

در شيمي معدني سولفات به گروهي از ترکيبات يوني از گوگرد گفته مي‌شود ريشه نام آن در انگليسي بريتانيايي است که به معني نمک(salt)اسيد سولفوريک است.
خواص شيميايي

سولفات‌ها آنيون هستند و بنيان 42 دارند و جرم اتمي اين بنيان 96.06 ;اين بدين معني است که هر بنيان از چهار اتم گوگرد و يک اتم اکسيژن تشکيل شده که در مجموع دو الکترون کم دارند.



انواع روشها و تکنيکهاي حفاري

حفاري شوئيدني (Wash boring)

اين حفاري براي بدست آوردن نمونه‌هاي خاک ، حفاري اکتشافي براي بررسيهاي اوليه ، حفر گمانه براي برخي آزمونهاي برجا از جمله آزمايش SPT بکار مي‌رود.



روش حفاري :

بالا و پايين رفتن سر مته باعث سست شدن مواد زير لوله تزريق آب مي‌شود. آب با فشار زياد از سوراخ سر مته خارج و خرده‌ها را به خارج هدايت مي‌کند.



مزايا :

نياز به کارگري با مهارت کم دارد. در همه نقاطي که براي وسايل سبک قابل دسترس باشند، قابل اجرا است.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل بهره برداري از معدن سولفات سديم

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز بهره برداري از معدن سولفات سديم به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش معدن و سنگ هاي معدني نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين معدني از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنعتی

تعداد مشاهده: 1628 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:302 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: