پروژه کارآفرینی تولید خمیر فلاف

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد خمير فلاف در 33 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

خمير فلاف يا الياف بلند عمداً براي تهيه پوشک بچه و نوار بهداشتي مي باشد. در حال حاضر قسمت عمده خمير فلاف مورد مصرف در کشور از طريق واردات تدارک مي شود. خمير فلاف در کشورهايي که داراي جنگل هاي درختان سوزني مي باشند.، از اين گونه درختان تهيه مي شود، در حالي که در ايران فقدان درختان از نوع مذکور از الياف پنبه تهيه مي گردد. لينتر پنبه که الياف آن 100% از نوع الياف سلولزي است براي تهيه خمير فلاف مناسب تر است. کاغذ حاصل از اين خمير حدود 80% وزني پوشک و نوار بهداشتي را تشکيل مي دهد.

ميزان نياز داخلي به اين محصول در حال حاضر حدود 6000 تن در سال است. ميزان نياز ارزي براي واردات هر تن حدود 2000 دلار بوده و در حال حاضر واحد توليد کننده خمير فلاف شرکت حرير قائم شهر است که با ظرفيت 400 تن در سال کار مي کند.







1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد خمير فلاف





محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد خمير فلاف مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 32 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

نمودار فرآيند توليد :





روش توليد :

در حال حاضر از مواد غير چوبي ( مواد ليگنوسلولزي ) تنها 7-5% در توليد خمير کاغذ مورد استفاده قرار مي گيرد. توليد خمير کاغذ با اين روش در دو دهه اخير نسبت به توليد خمير از چوب رشد بسيار سريعتري داشته است. بعنوان مثال ميزان توليد در آمريکاي لاتين دو برابر و در آفريقا و خاورميانه اين ميزان سه برابر شده است. در کشورهايي نظير مصر که فاقد جنگلهاي صنعتي و طبيعي مي باشند، ساقه پنبه يکي از ضايعات ( پسماندهاي ) کشاورزي است که براي خمير کاغذسازي مورد استفاده قرار مي گيرد. ساقه پنبه به مقدار فراوان در تمام دنيا قابل دسترس است.در مصر ساليانه 1.9 ميليون تن از اين ماده توليد مي شود. ساقه ها داراي درصدي سلولهاي مغزي هستند که با پوست بيروني تيره رنگ مشکلاتي را در فرآيند تهيه خمير و کاغذ ايجاد مي نمايند.

دو مشکل اصلي از مصرف و بکار بردن اقتصادي ساقه پنبه براي تهيه خمير کاغذ ممانعت بعمل مي آورد. اولين مشکل حمل و نقل ماده خام مي باشد، که بطور طبيعي از حجيمي بالايي برخوردار است. اين مشکل با استفاده از تکنيکهاي کاهش حجم قابل حل مي باشد. مشکل دوم پوست کني مي باشد که با توجه به نازک بودن ساقه ها امري مشکل بنظر مي آيد. دراين ساهاي اخير تواناييهاي بسياري که منتج به استفاده مواد ليگنوسلولزي مي گکردد کشف و مورد استفاده قرار گرفته است، که با توجه به دو مورد ذيل طراحي شده اند:



1) عدم استفاده يا کاهش مواد شيميايي تا حد امکان چه بطور تنها يا همراه با ماده خام که مي تواند منجر به مشکلات زيست محيطي گردد، مانند موردسولفات (فرآيند کرافت ) و متدهاي سولفات دار.

2) دومين مورد مربوط مي شود به جداسازي موهد اصلي فرآيند ( سلولز ،همي سلولز و ليگنين ) که با توجه به روشهاي مختلف مقدار اين مواد متفاوت مي باشد.

تهيه خمير شيميايي مکانيکي پر بازده ممکن است با هر يک از اين موارد به گونهاي برخورد داشته باشد. فرآيندهايي امنند فرآيند سوداي سرد خميري با ويژگيهاي مناسب براي کاغذسازي توليد مينمايد. منتها اين موارد بدون استفاده از مواد شيميايي و فرآيندهاي مورد استفاده ممکن نمي باشد.

اصلاح و بهبود اين فرآيند منجر به ايجاد فرآيند خميرسازي شيميايي مکانيکي پراکسيد قليايي گرديد که خميري با همان کيفيت توليد مي نمايد و ساده بودن فرآيند و بازده بالاي آن را تغيير نمي دهد.

خميرسازي به روش سوداي سرد شامل تيمار ماده خام با هيدروکسيد سديم در شرايط بدون فشار مي گردد( تا100 درجه سانتي گراد و بالاتر) که با پالايش مکانيکي در مرحله بعد کامل ميگردد.عملکرد قليا در اين فرآيند باعث واکشيده شدن ديواره سلولي مي گردد و باعث تنشهايي در ديواره اوليه و ثانويه فيبرها مي گردد که باعث از هم پاشيدن الياف در مرحله پالايش مکانيکي مي گردد. اين عمل باعث نمايان شدن لايه S2 ميگردد که باعث پيوند خوب بين فيبرها مي شود. نتها مقدار کمي ليگنين، در اين فرآيند از خمير خارج ميگردد و با توجه به حجيمي و پايين آمدن بازده بعلت خارج شدن همي سلولز و مواد استخراجي است. در مورد چوب ، خمير فرآيند سوداي سرد از خواص مقاومتي بهتري نسبت به خمير آسياب سنگي برخوردار است البته با توجه به باقيماندن ماتي و قابليت چاپ پذيري در خمير حاصله.

مصرف قليا به همراه پراکسيد هيدروژن فرآيند مکانيکي شيميايي پراکسيد قليايي (APMP) خوانده مي شود، که خميري با کيفيت و روشني بالا با مواد غير چوبي توليد مينمايد.

منابع کمي در زمينه استفاده ساقه پنبه در فرآيندهاي سوداي سرد و مکانيکي شيميايي وجود دارد.



مواد و روشها :

ماده خام:

ساقه پنبه مورد استفاده دراين تحقيق نوع گيزاي مصري 75 بوده است. ساقه هاي پنبه توسط دست به اندازه هاي 4-2.5 سانتي متر بريده شدهاند. هيچگونه پوست کني انجام نشده است . نمونه هاي تهيه شده توسط آسياب Wiley آسياب و با استفاده از الک 0.4 ميلي متر غربال شده اند. نمونه هاي آسياب شده براي تحليل ساختاري با توجه به استانداردهاي TAPPI مورد استفاده قرار گرفته اند.







فرآيند خمير سازي سوداي سرد:

تمامي روشهاي خميرسازي مکانيکي شيميايي بنوعي همگي در مقياس آزمايشگاهي قرار گرفته اند. به منظور اجازه توليد گرفتن مقدار کمي از ساقه پنبه مورد نظر را که فاقد نرمه و ساير مواد اضافي باشد را انتخاب کرده و 100 گرم ماده خشک از اين ماده را در کيسه اي نايلوني با سايز 50 مش قرار مي دهيم. اين کيسه را سپس در ظرفي 10 ليتري حاوي محلول هيدروکسيد سديم با دماي کنترل شده و غلضت مناسب غوطه ور مي نماييم. آب مصرفي ، آب تقطير شده يا ديونيزه شده مي باشد که براي تهيه تمامي محلولها مورد استفاده است. در پايان زمان تاثير گذاري محلول ، کيسه محتوي مواد را از داخل حمام در آورده و با آب مقطر شستشو مي دهيم تا تمامي مواد شيميايي از سطح مواد زدوده شود. بعد از اين مرحله کيسه مورد نظر را در آون با حرارت 105 درجه سانتي گراد به مدت 12 ساعت قرار مي دهيم.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد خمير فلاف

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد خمير فلاف به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين صنعتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1445 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 33

حجم فایل:605 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: