پروژه کارآفرینی تولید دستگاه های آبیاری تحت فشار بارانی

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد دستگاه هاي آبياري تحت فشار باراني در 48 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

آبياري از نظر علمي تعابير مختلفي دارد اما به معناي واقعي کلمه ، پخش آب روي زمين جهت نفوذ در خاک براي استفاده گياه و توليد محصول مي‌باشد. هر چند فقط 15 درصد از زمينهاي کشاورزي دنيا تحت آبياري قرار دارند و 85 درصد بقيه به صورت ديم و بدون آبياري مورد استفاده قرار مي‌گيرند اما نيمي از توليدات کشاورزي و غذاي مردم جهان از همين زمينهاي آبي حاصل مي‌شود. که اين خود نشان دهنده اهميت و نقش آبياري در بخش کشاورزي است.









1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد دستگاه هاي آبياري تحت فشار باراني







محل اجرا :









1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد دستگاه هاي آبياري تحت فشار باراني مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .

1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 32 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
آبياري سطحي

آب از نهر آبياري يا لوله دريچه‌دار در سطح خاک جريان يافته و با نفوذ تدريجي در خاک در اختيار ريشه گياه قرار مي‌گيرد. آبياري سطحي به سه روش آبياري کرتي - آبياري نواري و آبياري شياري انجام مي‌شود.

آبياري تحت فشار

بطور کلي سيستم‌هاي آبياري تحت فشار به روشهايي گفته مي‌شود که آب را توسط لوله و تحت فشاري بيش از فشار اتمسفر در سطح مزرعه توزيع مي‌کنند. آبياري تحت فشار به دو روش آبياري باراني و آبياري موضعي انجام مي‌شود. روش آبياري موضعي به دو دسته آبياري قطره اي و خطي انجام مي‌گيرد.


معيارهاي انتخاب روشهاي مناسب آبياري

در يک پروژه آبياري انتخاب روش آبياري مناسب نقش بسيار با اهميتي در موفقيت آن پروژه ايفا مي‌کند. اساسي‌ترين عوامل موثر در انتخاب روشهاي آبياري به شرح زيرند:

بافت خاک - آماده کردن زمين - اندازه مزارع - شوري خاک - زهکشي - آب قابل دسترس - کيفيت آب - گياهان الگوي کشت - انرژي قابل دسترس - تناوب زراعي و عمليات زراعي - کيفيت و ميزان محصولات - وضعيت آب و هوايي - هزينه آب - مسائل فرهنگي و اجتماعي.
هدف آبياري

تامين آب کافي براي ادامه زندگي گياه.
حفاظت و بيمه گياهان در مقابل تنش‌هاي ناشي از کم آبي يا بي آبي‌هاي کوتاه مدت.
خنک کردن خاک و اتمسفر يا هواي اطراف گياه.
شستن املاح مضر در خاک.
نرم کردن ناحيه قابل شخم خاک.


ارتباط با ساير علوم

هيدرولوژي يا آب شناسي: بارش‌هايي که در منطقه صورت مي‌گيرد و به صورت روان آب درمي‌آيد را مورد مطالعه قرار مي‌دهد.
گياه شناسي: نياز گياه موجود در برنامه آبياري و الگوي کشت را مورد مطالعه قرار مي‌دهد.
خاک شناسي: به مطالعه خاک از لحاظ فيزيکي و نيز از لحاظ محيطي براي کشت و پرورش گياه مي‌پردازد

كشور ايران از نظرموقعيت استراتژيكي و اقليمي يكي از كشورهاي بي نظير در كره زمين است با وسعتي برابر 1648000 كيلومتر مربع از شمال تا جنوب واز شرق تا غرب داراي آب و هواي متغير با اقليم هاي متفاوت است . در كشوري با اين همه نعمات خداداي ، نبايد فقر يافت شود . در حاليكه معضلات اجتماعي امروز ناشي از عدم بكار گيري نيروها در استفاده از اين نعمات مي باشد .



از جمعيت 60 ميليوني كشور 170 ميايون دانش آموز و ميليونها دانشجو و متخصص كه هر ساله رقمشان در حال فزوني است ، به صف جويندگان كار مي پيوندند .

24 ميليون نفر از جمعيت كشور در روستاها سكونت دارند كه شرايط بسيار دشوار گذران زندگي كرده و بسياري از آنها در حال مهاجرت به شهر ها مي باشند . آمار رشد جمعيت نشان مي دهد كه ساليا نه 5/1 ميليون فقر به جمعيت كشور اضافه شده ، بطوريكه در سال 2050 ميلا دي به 140 ميليون نفر مي رسد ، با توجه به مراتب بالا بسيار روشن است كه فوري ترين اقدام جهت بهبود اوضاع شناخت امكانات و ثروتهاي بالقوه جامعه مي باشد ، بنابراين تنها راه ممكن تقدم ، سرما يه گذاري در بخش كشاورزي مي باشد . ميزان آبي كه در حال حاضر هر ساله ا ستحصال شده و در دسترس ما قرار مي گيرد برابر حدود 90 ميليلرد متر مكعب است كه بيش از 3 درصد كل آبي است كه در سطح جهان استحصال مي گردد . مفهوم اين ا رقام آن است كه ايران از نظر آب و خاك كشوري ثروتمند است . اما اراضي زير كشت آبي كشور ايران حدود 5/7 ميليون هكتار يعني كمتر از 5 درصد كل مساحت كشور است در حاليكه ار اضي مستعد كشور براي كشاورزي بين 30 تا 50 ميليون هكتار بر آورد شده بعبارتي مي توان بين 20 تا 30 درصد كل مساحت كشور را زير كشت قرار داد .

ـ آرايش مستقيم دو رديفي

اين آرايش در باغات ميوه مسن ، مخصوصاً موقعيكه نوع درختان كشت شده داراي زيشه هاي توسعه يافته و پراكنده اي است توصيه ميگردد . در اين روش آرايش قطره چكان چنانكه مشاهده ميگردد از دو رديف لوله فرعي و در دو طرف رديف كاشت استفاده مي شود .

براي كسب حداكثر سطح خيس شده فاصله لوله طرفين رديف كشت بايستي تا حدي زياد باشد كه ميزان P W براي فاصله قطره چكانهاي مورد نظر كمتر از 100 % نشود .



ـ آرايش قطره چكانهاي چند شاخه اي

در اين آرايش براي هر رديف از كاشت درختان فقط يك لوله فرعي بكار مي رود ولي بجاي استفاده از قطره چكان ساده ( با يك خروجي آب ) از قطره چكان با چندين خروجي آب استفاده ميشود .

ممكن است براي هر درخت يك عدد قطره چكان كه داراي 6 شاخه خروجي است بكار رود و يا دو عدد قطره چكان با 4 شاخه خروجي و يا سه عدد قطره چكان هر كدام با دو شاخه خروجي مورد استفاده قرار گيرد بهر حال تعداد قطره چكانها و همچنين تعداد شاخه ها قابل تغييراند در اين آرايش بايستي سعي شود نقاط ريزش در بيشترين فاصله ممكن كه سطح خشكي در بينشان ايجاد نگردد قرار داده شود تا يدينوسيله حداكثر سطح خيس شده بدست آيد . در مقايسه با استقرار لوله فرعي دو رديفه اين آرايش ارزانتر مي باشد ولي اشكال عمده آن ثابت كردن نقاط ريزش و مشكلبودن نصب ، جمع آوري و نگهداري اين نوع آرايش است .

آرايش قطره چكانها بصورت زيگزاك

در اين نوع آرايش براي هر رديف يك عدد لوله فرعي قرار داده مي شود ولي در كنار درخت ، لوله دور زده و به ميسر خود ادامه ميدهد . قطره چكانها معمولاً فقط در اطراف درخت استقرار مي يابد .

اين نوع استقرار بدليل مشكلاتي كه در نصب و همچنين جمع آوري و نگهداري لوله هاي فرعي ايجاد مي نمايد كمتر از ساير روشها كاربرد دارد .



آبياري باراني

در آبياري به روش باراني ،آب با فشار در داخل يک شبکه لوله کشي شده جريان پيدا کرده و سپس از خروجي هايي که روي اين شبکه تعبيه شده و آبپاش ناميده مي شوند خارج مي شود. ساختمان آب پاشها طوري است که هنگامي که با فشاراز آن خارج مي شود بصورت قطرات ريز و درشت درآمده و مشابه باران در سطح مزرعه ريخته مي شود.به همين دليل اِن سيستم آبياري به روش باراني ناميده مي شود.گرچه روش باراني اساسا براي آبياري مزارع و باغات ابداع گرديد اما از اين روش براي اهداف ديگر هم استفاده مي شود که مهمترين آنها عبارتند از:

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد دستگاه هاي آبياري تحت فشار باراني

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد دستگاه هاي آبياري تحت فشار باراني به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين صنعتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1294 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 48

حجم فایل:850 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: