پروژه کارآفرینی تولید و بسته بندی سس مایونز

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد و بسته بندي سس مايونز در 34 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

سس مايونز نوعي سس غليظ، سفيد و کرم مانند است که سرد سرو مي شود. اين سس، امولسيوني از روغن نباتي مي باشد که در زرده تخم مرغ معلق است و سرکه يا آبليمو و انواع ادويه جات براي مزه دار کردن اين سس مورد استفاده قرار مي گيرند.

سس مايونز را بدين طريق تهيه مي کنند که روغن را به تدريج به مايعات ديگر اضافه مي نمايند؛ در عين حال که مواد داخل ظرف را مرتباً هم مي زنند تا روغن نباتي به ذرات کوچک تبديل شود و در تمام سطح سس به طور يکنواخت پخش گردد.

زرده تخم مرغ، لسيتين فراهم مي کند که سبب پايداري اين امولسيون مي شود. سپس مخلوط حاصله را با نمک و ديگر ادويه جات مزه دار مي کنند.

مايونز را تنها به صورت سرد مصرف مي کنند (معمولاً همراه با انواع ساندويچ و يا همراه با سيب زمکيني سرخ کرده. فرانسوي ها سس مايونز را به همراه مرغ سرد، تخم مرغ سفت سرد و بسياري غذاهاي ديگر به کار مي برند.


سس مايونز در تهيه ي بسياري از سس هاي سرد با اضافه نمودن مواد افزودني مختلف) کاربرد دارد. براي مثال، آيولي نوعي سس مايونز است که در تهيه ي آن از پودر سير استفاده شده است. سس تاتار نوع ديگري سس مي باشد که از سس مايونز و انواع سبزيجات تهيه مي شود. بسياري از سس هاي سالاد از مايونز تهيه مي شوند؛ مثل سس روسي که از مخلوط سس مايونز و سس گوجه فرنگي به دست مي آيد. سس هزارجزيره هم نوعي سس سالاد است که از مخلوط سس سالاد روسي با انواع ترشي و سبزي تهيه مي شود.

مايونزهاي خانگي تقريباً 75 درصد چربي دارند، درحالي که مايونزهاي تهيه شده در کارخانه، 65 تا 70 درصد چربي دارند. در تهيه ي سس هاي مايونز کارخانه اي، معمولاً به جاي بخشي و يا حتي گاهي به جاي کل زرده تخم مرغ مصرفي، آب به کار مي برند. البته بايد مواد ديگري همچون لسيتين يا ديگر مواد امولسيون کننده همچون سويا به سس مايونز تهيه شده با آب اضافه گردد. سس مايونز کم چرب را از نشاسته، ژل سلولز و ديگر موادي که ماده ي حاصله را از نظر بافت، شبيه مايونز واقعي مي کند، تهيه مي نمايند.

همچنين سس مايونز را مي توان از سفيده تخم مرغ خام که زرده اصلاً با آن مخلوط نشده باشد (مگر اينکه تهيه ي سس در مخلوط کن برقي با سرعت بالا انجام شود)، تهيه نمود. سس مايونزي که با استفاده از اين مواد تهيه مي شود با سس مايونز معمولي هيچ فرقي در ظاهر ندارد. البته اگر نمک، فلفل، آبليمو، سرکه، سس خردل و مقدار کمي فلفل دلمه براي طعم دادن به آن اضافه نمايند، اين سس مزه سس مايونزي که با زرده تخم مرغ تهيه مي شود را پيدا مي کند.

از آنجا که در تهيه ي سس مايونز خانگي از زرده تخم مرغ خام استفاده مي کنند، خطر مسموميت بوسيله سالمونلا وجود دارد. براي تهيه ي سس مايونز کارخانه اي، زرده تخم مرغ را پاستوريزه نموده يا فريز مي کنند و به جاي مايعات به کار رفته در تهيه ي سس، از آب يا ديگر مواد امولسيون کننده استفاده مي کنند.

براي تهيه ي سس مايونز در خانه، از تازه ترين تخم مرغ ها استفاده نموده و آنها را قبل از مصرف کاملاً تميز نماييد. برخي سوپر مارکت ها تخم مرغ پاستوريزه عرضه مي کنند که اين نوع تخم مرغ ها سالم تر بوده و خطر ابتلا به مسموميت را کاهش مي دهند. به علاوه مي توانيد تخم مرغ ها را در آب 170 درجه ي فارنهايت قرار داده و آنها را نيم پز نماييد و سپس زرده ي آنها را جدا کنيد. زرده ها در اين حالت فقط کمي پخته مي شوند. سس مايونزي که در خانه تهيه مي شود را تنها مي توان در يخچال و به مدت سه تا چهار روز نگهداري نمود.

اولين بار در سال 1905م و در شهر منهتن بود که کارخانجات توليد سس مايونز کار خود را آغاز نمودند. سس هاي مايونز در شيشه و در اندازه هاي مختلف در سوپر مارکت ها و ديگر فروشگاه ها به فروش مي رسيد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد و بسته بندي سس مايونز



محل اجزا :

شهر صنعتي



1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

دليل اصلي انتخاب اين طرح در وحله اول علاقه به توليدات مواد غذايي و در وحله دوم سود آورد بودن اقتصادي طرح و اشتغالزايي از موارد و دلايل انتخاب طرح ميباشد



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح مي تواند با صادرات محصول به کشور هاي ديگر ارز مورد قبولي را وارد کشور نمايد همچنين اين طرح مي تواند باعث سودآوري و اشتغالزايي گردد و از اين لحاض در جامعه به عنوان يک طرح مفيد مطرح گردد



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 18 نفر ميباشد .







تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
تاريخچه نام سس

اولين بار نام سس مايونز در کتاب آشپزي کشور انگلستان در سال 1841م به ثبت رسيد. گفته مي شود که نام اين سس را يک سرآشپز در سال 1756م ابداع نمود. اين سرآشپز مي خواست که پيروزي دوک را بر نيروهاي انگليسي که در ساحل ماهن پايتخت ماينورکا) با هم جنگيده بودند جشن بگيرد. احتمالاً نام اين سس از نام اين بندر گرفته شده است. البته اين داستاني که در همه جا آن را نقل مي کنند چندان هم کامل نيست.

در سال 1833م، "آنتوني کارم" بيان کرد که نام اين سس از واژه فرانسوي مانير، به معناي احساس کردن، تلاش کردن و همچنين بهم زدن و مخلوط کردن گرفته شده است. معناي آخر اين واژه دقيقاً با طرز تهيه ي سس مايونز، جور در مي آيد و بنابراين ريشه اين لغت فرانسوي مي باشد. البته جاي تعجب دارد که "کارم"، که با اعضاي دربار ناپلئون و آشپزهاي معروفي در پاريس همنشين بود و هر روز صبح به همراه ديگر سرآشپزها، ليست غذاهايي که بايد آن روز تهيه مي شد را با تلاش زياد مي نوشتند، نمي دانستند که تاريخچه سس مايونز، به زماني پيش تر از سال 1756م مي باشد.

در حقيقت، گفته مي شود که نام سس مايونز اولين بار از نام "دوک ماين" (حاکم قسمت شمال غرب فرانسه گرفته شده که او در سال 1593م، رياست نشستي که سران کشور فرانسه در آن حضور داشتند را به عهده داشت. هدف از اين نشست، تعيين يک رهبر کاتوليک مذهب براي فرانسه بود.

تاريخ نشان مي دهد که تا قبل از جنگ آرکوس در سال 1589م، هنوز نامي براي سس مايونز مشخص نشده بود. اين سس از آنجا مايونز نام گرفت که "دوک ماين"، پيش از شکست در جنگ مقابل "هنري چهارم"، اجازه گرفت تا خوراک مرغ با سس سرد (تقريباً به شکل سس مايونز امروزي) خود را تمام کند.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه سس اروم آدا

در بازديد بعمل آمده از اين کارخانه به روش هاي توليد سس و مشاين آلات توليد کننده و نحوه ترکيب مواد اوليه در کارخانه آشنا شدم و به بررسي سيستم هاي موجود در کارخانه مانند سيستم حفاظت محيطي و سيستم مديريت توليد و ... پرداختم ، اين کارخانه با توليد انواع و اقسام سس در کشور در زمره توليد کنندگان موفق سس در کشور قرار گرفته است و محصولات خود را در بسته بندي هاي متنوع در کشور عرضه مي نمايد که برخي از اين محصولات را در زير مشاهده مي نمائيد

شرکت اروم آدا در كشور ايران، 9 كيلومتري شهر اروميه در جاده سنتو در محيطي بسيار خوش آب و هوا و با مساحت تقريبي 45000 متر مربع تاسيس گرديده است. اين شركت در سال 1370 به منظور توليد انواع محصولات غذايي به بهره برداري رسيد توليدات اروم آدا در ابتدا شامل انواع رب گوجه فرنگي بود که به تدريج و با توجه به نياز مشتريان و نيز سياستهاي توسعه شرکت ،علاوه بر محصول فوق، انواع سس مايونز و كچاپ، شورجات و انواع ترشي ها، بسته بندي عسل، انواع كمپوت و كنسرو، پوره ها و مرباجات، انواع آبميوه و همچنين انواع رب گرديد.



براي اين منظور اهداف زير مد نظر قرار دارد:

§ عرضه محصول قابل رقابت در بازار داخلي و خارجي،
§ صادرات محصول به كشور هاي مختلف،
§ حضور سالانه در نمايشگاههاي خارجي،
§ توليد محصولاتي كه از طرف مشتري پيشنهاد مي گردد، درصورتي كه از نظر اقتصادي به صرفه باشد،
§ رعايت نكات بهداشتي وكنترل مداوم در توليد، كاركنان و محصولات توليدي،
§ نظر خواهي مستمر از مشتريان و ارزيابي اين نظرات براي بهبود مستمر،
§ حفظ كيفيت محصولات مطابق با الزامات قانوني، ملي و مشتري،
§ ايجاد بستر مناسب جهت ارائه نقطه نظرات بهداشتي در خطوط توليد توسط مسئولين و اپراتور هاي توليد،
§ پياده سازي و حفظ سيستم مديريت کيفيت ((Quality Assurance
§ حمايت و همكاري با مؤسسات علمي و پرو‍ژه هاي تحقيقاتي
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1497 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 34

حجم فایل:580 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: